fbpx

Google Shopping

Hoe kunnen we je helpen om jouw doelstellingen en resultaten behalen?

Google Shopping afbeelding Your Salespoint Online Marketing

Wat is Google Shopping?

Google Shopping

Heb je een webshop? Dan kun je eigenlijk niet om Google Shopping heen. Zoek je in Google een term die gekoppeld is aan een product, dan krijg je vaak al Shopping resultaten te zien. De Shopping resultaten kunnen verschijnen boven de zoekresultaten of aan de rechterkant van zoekresultaten. De Shopping resultaten bestaan altijd uit een productfoto, titel, prijs en de naam van de webshop.

Google shopping advertenties zijn dus anders dan Google tekstadvertenties!
Misschien is Google Shopping wel het beste te omschrijven als een winkelplatform/vergelijkingssite. In een eigen selectie van Google toont Google advertentieresultaten van verschillende webshops.

Waarom Google Shopping?

Je bereikt met Google Shopping een doelgroep met een hoge aankoop-intentie. Zij weten immers al veel meer van dit product voordat zij op de advertentie klikken zoals de productinformatie, afbeelding en de prijs.Wanneer een potentiële klant klikt op de Google Shopping advertentie land hij of zij direct bij dat product, wat ook een groot voordeel is. (conversieverhogend)

Google Shopping voorbeeld 53 Kopers Your Salespoint Online Marketing2
Google Shopping voorbeeld 65 Kopers Your Salespoint Online Marketing2

Onze werkwijze

Voordelen Google Shopping

Meer verkeer naar je website
100%
Vaak lagere kosten per verkoop
100%
Grootste zichtbaarheid producten
100%
Toenemende omzet
100%

Productadvertenties

Hoe werkt Google Shopping?

Google Shopping resultaat opdracht Your Salespoint Online Marketing

Hoe Google Shopping werkt

Binnen de zoekresultaten stelt Google Shopping je in staat om jouw producten direct uit jouw webshop database met een productadvertentie te vertonen. Een Google Ads account en een Google Merchant Centre is het enige wat je nodig hebt om ook aan de Google Shopping te beginnen. Het Google Merchant Centre is gelinked aan je webshop. Je productfeed kun je weer linken aan je Google Merchant Centre. 

Deze productfeed bestaat uit een lijst met onder andere de ean nummers, productnamen, productomschrijving, prijs, voorraad beschikbaarheid en afbeeldingen. Het Merchant Centre is weer gekoppeld aan je Google Ads Account en daar worden de advertenties gecreëerd, beheerd en geoptimaliseerd.

Je positie in de resultaten hangt af van de prijs die je bereid bent om te betalen voor een klik en de kwaliteit van je advertentie.

Zelf doen of door experts laten doen?

Google Shopping uitbesteden?

Wil je aan de slag met experts? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Your Salespoint Online Marketing neemt de gehele set-up, beheer en optimalisatie van Google Shopping uit handen. Dit scheelt je niet alleen tijd, maar levert ook veel meer resultaat op!
De kosten voor het beheren en optimaliseren zijn afhankelijk van factoren zoals het aantal campagnes, producten en het mediabudget. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en ervaar onze scherpe tarieven. Wij bieden voor elk budget een goede oplossing!

Tevens geven wij vrijblijvend een second opinion op je huidige campagne en maken we een analyse van je Shopping feed.

 

Onze werkwijze

Consult | Your Salespoint Online Marketing Alkmaar Schagen Heerhugowaard

Stap 1: intake & analyse

Een goede campagne begint met een goede intake waarin we niet alleen je wensen en de huidige situatie bespreken, maar ook je doelstellingen formuleren en de kansen in de markt analyseren. Welke zoekwoorden zijn er in je markt? Is het een concurrerende markt of regio? Wil je meer bezoekers, offerteaanvragen of webshopconversies? Aan de hand hiervan maken wij een gedegen strategie binnen jouw beschikbare budget.

Web design Your Salespoint Online Marketing Alkmaar Schagen Heerhugowaard

Stap 2: campagne bouw / realisatie

Onze Google Ads specialisten hebben ruimschoots ervaring in het opzetten van succesvolle campagnes en weten precies wat er allemaal mogelijk is en waar ze rekening mee moeten houden. Wij kunnen van nul af aan een campagne opbouwen of jouw huidige campagne verder uitbouwen. Onze specialisten doen er alles aan om jouw campagne succesvol te maken en te houden!

Zoekmachine Optimalisatie SEO | Your Salespoint Online Marketing Alkmaar Schagen Heerhugowaard

Stap 3: Optimalisatie

Nadat een campagne live is gegaan begint het pas echt, want dan gaan onze specialisten jouw campagne verder optimaliseren. Meten is weten, en aan de hand van de statistieken doen ze dit door o.a. te kijken naar welke trefwoorden het best renderen en waar nog aan gesleuteld kan worden. Dit is een on-going proces wat wij graag voor je blijven doen. Je ontvangt maandelijks transparante rapportages zodat jij zelf kan zien wat deze campagnes jou opgeleverd hebben.

Wat ons kenmerkt?

Onze sterke punten

Wat onderscheid ons van andere bedrijven? Wij doen net dat stapje extra voor je! Jouw wensen staan centraal.

Professionaliteit
100%
Snelheid /flexibiliteit
100%
Kwaliteit
100%
Voordeligste prijs
100%

Wij lossen problemen op

Waar kunnen we jou nog meer mee helpen?

Social Media | Your Salespoint Online Marketing Alkmaar Schagen Heerhugowaard

Social Media​​

Meer klanten bereiken op Facebook, Instagram of LinkedIn? Interactie creëren of je producten en/of diensten aanbieden? Wij helpen je hierbij van creatie tot uitvoer.

Zoekmachine Optimalisatie SEO | Your Salespoint Online Marketing Alkmaar Schagen Heerhugowaard

SEO

Op de eerste pagina van Google komen? Hoger komen in het organische, oftewel de 'gratis' zoekresultaten van Google en zo meer bezoekers en klanten naar je website halen?

Online Adverteren | Your Salespoint Online Marketing Alkmaar Schagen Heerhugowaard

Online Adverteren

Online adverteren is een van de snelste, meest flexibele en kostenefficiënte manieren om je potentiële klanten online te bereiken. Denk hierbij aan Google of Facebook.

We love Online marketing

Waarom Your Salespoint Online Marketing?

Het is ons missie om ondernemers te helpen

Wil jij ook starten met Google Shopping?

Vraag naar onze scherpe tarieven

Google Shopping Ads adverteren

Contact ons

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Heb je vragen?
Voel je vrij om ons te contacten per email of telefoon.
Je kan ook direct online een afspraak inplannen.

Neem contact op Your Salespoint Online Marketing